oijr2020

Oude IJssel Race


De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier, die slingert door het landschap met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd. De wedstrijd start in Doesburg vlak bij de sluis. De finish is na 12 km roeien bij watersportvereniging De Ank in Doetinchem. Onderweg passeert u diverse bruggen, een windmolen en o.a. kasteel Laag Keppel.

Per veld is er een prijs voor de snelste roeier. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor de gecorrigeerd snelste per categorie (bijv. dames skiff of heren 2) en de gecorrigeerd snelste overall. Hiervoor wordt gewerkt me correctiefactoren voor leeftijd en het boottype. De huidige baanrecords vind je hier.

De Oude IJssel Race wordt georganiseerd door de roeiafdeling van watersportvereniging De Ank in Doetinchem in samenwerking met Daventria uit Deventer.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via: ecarlessjieduo.[antispam].@wsvdeank.nl.

Laatste nieuws

Oude IJssel Race ingepland op zaterdag 17 april 2021

Datum: 01 oktober 2020  -  Categorie: Oude IJsselrace
De datum voor de Oude IJssel Race 2021 is bekend, de roeiwedstrijd zal op zaterdag 17 april 2021 plaatsvinden. Door de afgelaste editie van 2020 hebben we extra veel zin in de aankomende wedstrijd. Volg onze site vo...

Nieuwe sponsor Oude IJssel Race 2019

Datum: 22 februari 2019  -  Categorie: Oude IJsselrace
De komende editie van de Oude IJssel Race mag met trots een nieuwe sponsor presenteren: Juwelier de Tijd – Goudsmid & Trouwringen Welkom bij de Oude IJssel Race Juwelier de Tijd – Goudsmid & Trouwringen !!Samen met o...