wsv-de-ank-logodf

De eerste clubkampioenschappen roeien

Geplaatst op 12-09-2020  -  Categorie: Roeien

onderlingedeankroeien2020Zaterdag 12 september was het zover. De eerste clubkampioenschappen binnen wsv De Ank (voor zover bekend) werden georganiseerd. 13 ploegen hadden zich opgegeven, in verschillende boottypen variërend van een C-dubbel4 tot skiff. Per veld was er een prijs en er werd gestreden om de begeerde De Ank bokaal. Om jong-oud, man- vrouw en de verschillende ploegen een kans te bieden om te winnen, waren er velden per categorie als wel een totaal klassement, gemaakt aan de hand van correctie factoren. Door de organisatie was een strak schema opgesteld om in deze bijzondere corona tijden voldoende afstand te kunnen houden en alles in goede banen te leiden.  
De eerste heat start om 9 uur, onder perfecte roei omstandigheden, met Miguel en Harry in de Pijlstart! Na de flitsende start van Miguel en Harry volgenden de andere roeiers van de eerste heat. De tweede heat startte om 10:45 in plaats van 11uur omdat alle roeiers vroeg bij de start in Laag Keppel waren. De tweede heat stond er net iets meer wind mee, maar het was nog steeds prachtig roeiweer. Alle roeiers hebben met succes en zonder bijzonderheden het wedstrijd traject tussen Laag Keppel en Doetinchem weten af te leggen.


clubkampioen-2020-wim-rutten-250pxRond 11:45 was iedereen alweer omgekleed en zat, op gepaste afstand, op het terras om bij te komen en na te genieten van de geleverde prestatie. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk wie er gewonnen had. Door het gebruik van de correctie factoren leverde dit een aantal verrassende winnaars op. De absoluut snelste roeiers waren vaak niet de roeiers die er met de prijs van door gingen. De Ank bokaal, voor het overall klassement, werd uiteindelijk gewonnen door Wim Rutten.   

Helaas was Wim Rutten tijdens de prijsuitreiking na afloop van de clubkampioenschappen (12 sept) al naar huis. Tijdens de Cottwich Regatta in Almelo (20 sept) heeft Wim zijn medaille en de wisselbeker in ontvangst genomen.

Wim proficiat!

 
Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid, support en deelname aan een zeer geslaagde eerste editie van de clubkampioenschappen! 
 
Tot de volgende editie!  

Bekijk de uitslag hier.